Çağın Aynası: Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi

Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi

Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi

9 dk'lık okuma
167 kişi okudu

Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi her dönemde bilime uyarak kendini yenileyen ve çağı yansıtan bir tesistir. Teknolojiyle aynı oranda ilerlemekte olan bilimi en yakından takip eden bu müze her yıl binlerce turisti bünyesinde ağırlamaktadır. Her yaştan ziyaretçinin kültürel alanda gelişmesini sağlayan Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi tümüyle amacına hizmet etmektedir.

İlgi Çekici Müzenin Tarihi ve Mimarisi

Yunanistan’ın bilim ve teknoloji ilkelerini ve konuya yönelik bilgi birikimini korumak bununla birlikte yeni nesillere aktarmak amacıyla kurulmuştur. NOESIS 1978 yılında bu ilke ile Selanik şehrinde açılmıştır. 1998 yılına gelindiğinde ek tesise ihtiyaç duyulmasıyla birlikte inşa edilmiş ve Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi bu şekilde güçlendirilmiştir. Bu tesis ünlü Fransız Mimar Denis Laming tarafından tasarlanmıştır.

İçerisinde birbirinden farklı birimleri barındıran ve birçok alan bulunmakta olan yapının dış mimarisi de oldukça ilgi çekici bir görünüme sahiptir.

İlgi çekici müzenin dış mimarisi; nispeten küçük yapılarla birlikte havaalanını andıran büyük ve uzun ve küre şeklindeki büyük bir yapıdan oluşmaktadır.

NOESIS’in Sunduğu Bilim ve Teknoloji Birimleri

Devasa bir alana sahip olan Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi içerisinde birbirinden farklı birimlere ev sahipliği yapmaktadır. Her yaştan bireyin mutlaka ilgisini çekmeyi başarabilen bu müze oldukça kapsamlı bir donanıma sahiptir. İlk olarak müze 150 koltuklu bir Planetaryuma ve oldukça geniş bir amfi tiyatroya sahip olmaktadır. Bununla birlikte NOESIS Güney Avrupa’daki en büyük düz ekran sineması olan Cosmo-Theatre’e sahiptir. Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi’ndeki Ulaştırma Teknolojileri Bölümünde geçmişten günümüze kadar olan otomobil gelişimine, fizik ve kimya alanlarına da yer verilmektedir. Müzede özellikle öğrencilere eğitimsel açıdan katkı sağlayabilecek hareket simülatörü, görsel ve işitsel sunumlar da bulunmaktadır.

Selanik Bilim Merkezi ve Teknoloji Müzesi Pazartesi günü haricinde hafta içi her gün sabah 10.30, öğleden sonra 15.00; hafta sonu ise sabah 11.00, akşam 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Bunun yanı sıra hayranlık uyandıran bu müzeyi ziyaret etmek ücretsizdir. NOESIS’i keşfetmek için önerilen süre ise yaklaşık olarak 2 saattir.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Yunanistan Vizesi

Yunanistan’a seyahat etmeyi planlayanların, Schengen vizesine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Schengen vizesine sahip olanlar, Yunanistan’a 180 gün içerisinde en fazla 90 gün olmak kaydıyla seyahat edebilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Club Zonal Sinchi Roca nerededir?

Club Zonal Sinchi Roca, Peru’nun Lima şehrinde yer almaktadır. Lima’nın Comas Bölgesi’nde bulunan bu park, eğlenceli aktiviteleriyle ünlüdür.

Parkın içerisinde hangi aktiviteler vardır?

Yüzme, futbol, voleybol, tenis gibi sporların yanı sıra bisiklet sürmek ve piknik yapmak  için de alanlar bulunmaktadır. Ziyaretçiler bu parkta, oldukça eğlenceli zamanlar geçirebilmektedir.