Rus ve Bizans Mimarisini Birleştiren Yapı: Uspenski Katedrali

Önceki
Uspenski Katedrali

Uspenski Katedrali

Sonraki
22 dk'lık okuma
223 kişi okudu

Uspenski Katedrali, Finlandiya’nın Helsinki bölgesinde bulunan bir ibadet merkezidir. 1860 yılında Aleksei Gornostajev tarafından tasarlanmış, 1868 yılında ise inşaatı tamamlanmıştır. Kuzey ve Batı Avrupa’nın en büyük Ortodoks kilisesi olan Katedral, her yıl çok sayıda ziyaretçiyi kabul etmektedir.

Uspenski Katedrali Hakkındaki Her Şey

Uspenski Katedrali, Helsinki Ortodoks yapısının ana katedralidir. Ayrıca Helsinki’nin en ünlü cazibe merkezlerinden biri olarak, yıl içinde birçok konser ve etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Katedral, Katajanokka bölgesinin en yüksek tepesinde bulunmaktadır. Rus kilise mimarı Aleksei M. Gornostajev tarafından tasarlanan katedralin yapısı, klasik Rus mimarisi unsurlarını yansıtmaktadır. Ancak katedralin iç kısmında Bizans etkileri görülmektedir. Katedralde, tonozlu tavandan sarkan etkileyici bir dizi avize bulunmaktadır. Aynı zamanda Ortodoks süslemeleri de sergilenmektedir.

1827 yılında kurulan Helsinki Ortodoks Cemaati, büyüyen Ortodoks nüfusu için daha büyük bir binaya ihtiyaç duymuştur. Uspenski Katedrali, bu ihtiyacı karşılamak niyetiyle, cemaatçilerden ve bireysel hayırseverlerden gelen bağışlarla inşa edilmiştir. Katedralin tasarımı ve inşaatı dokuz yıl sürmüştür. İnşaatında kullanılan tuğlalar, Kırım Savaşı sırasında yıkılan Aland’daki Bomarsund Kalesi’nden taşınmıştır.

Katedralin altın kubbeleri ve kırmızı tuğlalı cephesi oldukça dikkat çekmektedir. İsa ve havarilerini temsilen 13 kubbeyle tasarlanmış olan katedralin merkezi kubbesi ise 33 metre yüksekliğindedir.

Meryem Ana’nın göğe kabulüne adanmış olan Uspenski Katedrali, 25 Ekim 1868’de kutsanmıştır. Her yıl 15 Ağustos’ta, Katedral de Praasniekka Kilise Festivali kutlanmaktadır. Yaklaşık 60.000 üyesi olan katedral, bugün Helsinki Başpiskoposun Fin Ortodoks Kilisesi’ndeki koltuğu konumundadır. Bebekli aileler ve özel gereksinimli bireylerin ziyaretine uygun olan katedrale girişler ücretsizdir. Salı ve Cuma günleri, 09.30 ile 16.00 saatleri arasında; Cumartesi ve Pazar günleri ise 12.00-15.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Finlandiya Vizesi

Finlandiya’ya turistik gezi yapmak isteyenler, C tipi olarak bilinen 90 günlük Schengen vizesi almak zorundadır. Başvurular, Finlandiya Dışişleri Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu merkezlerden yapılmaktadır. Müracaatları karara bağlamak ise Finlandiya Büyükelçiliği’nin yetki alanındadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Club Zonal Sinchi Roca nerededir?

Club Zonal Sinchi Roca, Peru’nun Lima şehrinde yer almaktadır. Lima’nın Comas Bölgesi’nde bulunan bu park, eğlenceli aktiviteleriyle ünlüdür.

Parkın içerisinde hangi aktiviteler vardır?

Yüzme, futbol, voleybol, tenis gibi sporların yanı sıra bisiklet sürmek ve piknik yapmak  için de alanlar bulunmaktadır. Ziyaretçiler bu parkta, oldukça eğlenceli zamanlar geçirebilmektedir.