Kamboçya’nın Arkeoloji Müzesi: Angkor Ulusal Müzesi

Angkor Ulusal Müzesi

Angkor Ulusal Müzesi

2 dk'lık okuma
77 kişi okudu

Kamboçya’nın geçmişini keşfetmek isteyenlerin ziyaret ettiği ilk duraklardan biri Angkor Ulusal Müzesi’dir. Siem Reap’te yer alan müze, tarihi eserleri ilgi çekici bir üslup ile sergilemektedir. Khmer İmparatorluğu’nun Altın Çağı hakkında detaylı bilgi edinmek, 11. yüzyıl Kamboçya’sını görmek gibi birçok şeyi müzede bulmak mümkündür. Multimedya teknolojisini çok iyi kullanan müze bu sayede ziyaretçilere unutulmayan bir müze deneyimi sunmaktadır.

Angkor döneminden önceki Khmer eserleri, antik Khmer ve Sanskritçe taş tabletlerin büyüleyici bir koleksiyonu müzenin ana ilgi odakları arasındadır. Müze ayrıca Khmer kültürünün altın çağını ziyaretçilere sunmak için multimedya ekranlar ve çeşitli teknoloji ekipmanlar kullanmaktadır. Bu da müzeyi gezmeyi ayrıca ilginç kılmaktadır.

Farklı Bir Müze Deneyimi: Angkor National Museum

Kamboçya’nın Khmer mirasına adanmış olan Angkor National Museum’da yer alan eserlerin çoğu Angkor arkeolojik sitelerinde bulunmuştur.

2007 yılında açılan Angkor Ulusal Müzesi’ni ziyaret etmek gerçeküstü bir deneyim sunmaktadır. Angkor Ulusal Müzesi, ilk olarak Angkor makalelerinin korunmasına ve sunumuna adanmış bir arkeolojik kurum olarak kurulmuştur. Müze 8 ayrı galeriden oluşmaktadır.

1.000 Buda Resmi isimli galeride; metal, mücevher ve ahşaptan yapılmış hepsi ayrı ayrı aydınlatılmış yüzlerce minyatür Buda heykelciği yapıldıkları döneme ve keşfedildikleri yere göre tanımlanarak sergilenmektedir. Angkor Öncesi Dönem: Khmer Uygarlığı galerisi, Angkor tarihini açıklayan labirent benzeri odalar da kısa filmler ve sesli açıklamalar şeklinde tasarlanmıştır.

Din ve İnançlar Galerisi, Angkor Wat’taki arka duvara oyulmuş, Angkor tapınaklarında tasvir edilen en önemli Hindu ve Budist dini hikayelerinden ve halk hikayelerinden birkaçının yer aldığı bölümdür. Büyük Khmer Kralları galerisi ise Angkor’un en büyük yapılarından en çok sorumlu olan Kral Jayavarman II, Yasovarman I, Soryavarman II ve Jayavarman VII’ye odaklanmaktadır. Angkor Wat galerisinde, büyük bir film gösterimi yapılmaktadır. Film; tapınağın güzel, panoramik görüntüleri ile nasıl yapıldığına dair açıklamaları içermektedir.

Angkor Thom Galerisi; Angkor Thom’dan kurtarılan eserlere ek olarak, Angkor Thom’un tarihi ile ilgili eserlerin sergilendiği bölümdür. Taşlardan Öykü Galerisi, eski Khmer ve Sanskritçe yazıtları olan bir taş palet koleksiyonun olduğu bölümdür. Son galeri olan Kadim Kostüm’de ise Apsaralara, krallara, prenseslere ve savaşçılara ait Angkor zamanı boyunca gelişen farklı tarza büstleri ve heykelleri içermektedir.

Müzeye girmek 12 dolar olmakla birlikte kamera ile çekim yapmak için ek 3 dolar ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca sesli turlar için kulaklık için de ekstra 3 dolar ödeme yapılmaktadır. Müze 08:30 ile 18:30 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir. Müzeyi gezmek için ise en iyi zamanların 11:00 ile 14:00 saatleri arasında olduğu ifade edilmektedir.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Kamboçya Vizesi

Türkiye’den Kamboçya’ya seyahat etmek isteyenlerin en çok merak ettiği konu, Kamboçya vize istiyor mu sorusunun yanıtıdır. Kamboçya’ya turistik ziyaret gerçekleştirmek isteyen bordo pasaporta sahip kişilerin vize alması zorunludur. Kamboçya vizesi, 30 günü aşmayacak şekilde düzenlenmektedir. Kamboçya vize işlemleri, e-vize uygulaması ile web sitesi üzerinden kolayca yapılabilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Piccadilly Circus nerededir?

Regent Caddesi ile Green Park'a doğru uzanan Piccadilly Caddesi’nin kavşağı olan Piccadilly Circus, İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Westminster semtinde yer almaktadır.

Piccadilly Circus’taki en dikkat çekici yapı nedir?

Piccadilly Circus'un ortasında yer alan Shaftesbury Anıt Çeşmesi ve çeşmenin üzerinde yer alan Eros heykeli bu kavşağın en ikonik yapıları olarak nitelendirilmektedir.

Piccadilly Circus ne ile tanınmaktadır?

Piccadilly Circus, günümüzde Londra'nın başlıca alışveriş caddelerinden biri olarak kabul edilmekte ve birçok ünlü mağazaya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca bünyesinde bulunan pek çok pub, kulüp ve bar ile eğlencenin de merkezidir. Bunlara ek olarak dünyanın en popüler müzikallerinden bazılarının sahnelendiği çok sayıda tiyatro da Piccadilly Circus’a oldukça yakındır.

Piccadilly Circus ziyareti için en uygun zaman nedir?

Piccadilly Circus, günün her saati oldukça canlı ve eğlencelidir. Fakat özellikle binaları süsleyen ışıklı reklam tabelalarının net bir şekilde görüldüğü akşam saatlerinde kavşak, büyüleyici bir görünüme sahip olmaktadır.

Piccadilly Circus ismini nereden almıştır?

17. yüzyılın başlarında terzi Robert Baker, saygın kişilerin boyunlarına taktığı “piccadilis” isimli giysileri Piccadilly Hall'dan satın almıştır. Piccadilly Circus ismi ise buradan gelmektedir.

Piccadilly Circus’taki en ünlü yerler nerelerdir?

Piccadilly Circus, alışveriş denince ilk akla gelen yerlerdendir. Kavşakta yer alan en popüler alışveriş mağazaları ise Lilywhites ve Fortnum & Mason’dur. Dünyaca ünlü müzikallerinin sahnelendiği; Prince of Wales, Leicester Square, Her Majesty’s ve Prince Edward tiyatroları ise bölgedeki diğer ünlü cazibe merkezlerindendir.

Piccadilly Circus neden çok önemlidir?

Piccadilly Circus, merkezi konumu ile Londra’nın en ünlü eğlence ve alışveriş mekânlarına ev sahipliği yapmaktadır. 1819 yılında kurulan Piccadilly Circus, günümüzde yerli ve yabancı pek çok turistin gözdesidir.

Piccadilly Circus ne zaman yapılmıştır?

Piccadilly Circus, Kral IV. George tarafından 1819 yılında yaptırılmıştır. Günümüzde Londra’nın en popüler yerleri arasındadır.