Nepal Vize Başvuruları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Nepal Vizesi

Nepal Vizesi

121 dk'lık okuma
1559 kişi okudu

Turistik vize işlemleri Nepal Fahri Konsolosluğu’ndan veya kapıda vize uygulamasıyla Nepal Katmandu Havaalanı’ndan yapılmaktadır. Nepal turist vizesi; kapıda vize uygulamasıyla sınırında alınabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Nepal tatil vizesi almak durumundadır. Yeşil, gri, bordo ve siyah pasaport sahibi Türk vatandaşları, Nepal tur vizesi için gerekli evrakları tamamlayarak konsolosluğa başvurmalıdır.

Nepal Vizesine Başvuru Nasıl Yapılır?

Turistik geziler için Nepal vize istiyor mu diye sorulacak olunursa, yanıt Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için evet olacaktır. Nepal vizesi için bir dizi evrakın tamamlanması gerekmektedir. Konsolosluktan veya sınır kapısından Nepal vizesi nasıl alınır sorusunun cevabı ise gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde verilmesi ve işlemlerin tamamlanmasıyla olacaktır. Nepal Fahri Konsolosluğu’nun tek temsilciliği İstanbul’dadır. Randevu tarihinde gerekli evrakların teslim edilmesiyle başvuru tamamlanmaktadır.

Nepal Vizesi için Gerekli Evraklar

 Nepal vizesi almak için; en az 6 ay geçerliliği ve 2 boş sayfası bulunan pasaport, banka hesap dökümleri, seyahat bilgileri ve seyahat sağlık sigortası gibi belgeleri hazırlamak gerekmektedir. Bunun dışında turistlerin, Türkiye’ye geri döneceklerini kanıtlar nitelikte, çalıştıkları şirket izni veya aldıkları eğitim bilgilerine dair evraklar da istenmektedir. Belgeler Nepal Fahri Konsolosluğu’na veya Nepal kapıda vize uygulaması yetkililerine teslim edilerek yapılmaktadır. Kapıda vize uygulamasında oluşabilecek aksaklıkları engellemek adına bütün belgelerin doğruluğundan emin olunmalıdır. Aksi takdirde seyahat planı aksayabilmektedir.

Nepal Vize Randevusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Nepal’e seyahat edecek vatandaşların Nepal Fahri Konsolosluğu’ndan vize randevusu alması gerekmektedir. Görüşmede, parmak izi taraması ve mülakat yapılması sebebiyle şahsen gidilmelidir. Başvurular seyahat planı belirlendikten sonra en erken tarihte yapılmalıdır. Ayrıca, Nepal sınırında da vize alınabilmektedir. Kapıda vize için gerekli evrakların ve belirlenen miktarda paranın anında teslim edilmesi şarttır.

Nepal Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Nepal vize başvurusu tüm evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edilmesi halinde 15 iş gününde sonuçlanmaktadır. Kapı vizesi almak isteyen vatandaşlar Nepal’e vardıktan sonra evraklarını teslim ederek birkaç saatte vize alabilmektedir.

Nepal Vize Masrafları

Nepal vize ücreti talep edilen ziyaret süresine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Nepal kapıda vize uygulaması vize ücretleri 15 gün 25, 30 gün 40 ve 90 gün 100 dolar olarak belirlenmiştir.

Nepal Vize Reddi Halinde Yapılacaklar

Eksik ve yanlış evrak teslimi sebebiyle Nepal vize başvurusu reddedilebilmektedir. Vatandaşların ret kararı durumunda itiraz etme hakkı bulunmaktadır. İtiraz kabul edildiği takdirde eksik ve yanlış belgeler tamamlanarak başvuru süreci tekrar başlatılmaktadır. Ancak vize reddi halinde ödenen harçlar geri alınamaz.

Nepal Vize Başvuru Yerleri ve Bilgiler

Nepal vize başvurusu Nepal İstanbul Fahri Konsolosluğu’ndan yapılmaktadır. Türkiye’deki tek temsilcilik İstanbul’da bulunmaktadır. Bu sebeple Türkiye’deki bütün bölgelerin başvuru yapacağı yer İstanbul olmaktadır.

  • Nepal İstanbul Fahri Konsolosluğu

Adres: Küçüksu Mahallesi, Desen Sokak No: 1 Kandilli Üsküdar /İstanbul

Telefon: +90 216 460 1450

Sevdiklerinizle Paylaşın

Sıkça Sorulan Sorular

Club Zonal Sinchi Roca nerededir?

Club Zonal Sinchi Roca, Peru’nun Lima şehrinde yer almaktadır. Lima’nın Comas Bölgesi’nde bulunan bu park, eğlenceli aktiviteleriyle ünlüdür.

Parkın içerisinde hangi aktiviteler vardır?

Yüzme, futbol, voleybol, tenis gibi sporların yanı sıra bisiklet sürmek ve piknik yapmak  için de alanlar bulunmaktadır. Ziyaretçiler bu parkta, oldukça eğlenceli zamanlar geçirebilmektedir.