UNESCO Listesindeki Varlaam Manastırı

Önceki
Varlaam Manastırı

Varlaam Manastırı

Sonraki
10 dk'lık okuma
192 kişi okudu

Monastery of Varlaam, Yunanistan’ın Kalambaka şehri yakınlarındaki kayalık bölge Meteora’da bulunmaktadır. 

Manastır, 14. yüzyılın ortalarına doğru Varlaam adındaki bir keşiş tarafından kurulmuştur. 

Monastery of Varlaam güzel freskleri ile bilinmektedir. Bunun yanı sıra araştırmacı ruhlu ve meraklı turistlerin oldukça ilgisini çekeceği dini motifli resimler, papazların kutsal kıyafetleri; manastırda bulunan müzede sergilenmektedir.

Monastery of Varlaam Tarihi Ziyaret Bilgileri

Münzevi bir keşiş olarak hayatını sürdüren Varlaam 1350’li yıllarda kayalık bölgenin tepesinde şapel, küçük bir hücre ve su deposu olan Monastery of Varlaam’ı inşa etmiştir. 

Tepe, Varlaam öldükten sonra yaklaşık 200 yıl boyunca atıl kalmıştır. Böylece şapel harabeye dönmüştür. 16. yüzyılda kayalığa ulaşan 2 keşiş kardeş, terk edilmiş tepedeki şapeli yenilemeye karar vermişlerdir. Bunun yanı sıra yeni kilise ve kule inşa etmişlerdir. Manastırdaki freskler ise önemli Bizans ikonograf Frangos Kastellanos tarafından 1548’de dekore edilmiştir.

Monastery of Varlaam’da, Bizans döneminden rahiplerin kutsal elbiseleri gibi dini simgelere, fresklere ev sahipliği yapan bir müze de bulunmaktadır. Turistler müzedeki gizemli ve tarihi objelere hayran kalmaktadır. Ayrıca manastırın bahçesinde ziyaretçileri karşılayan, onlarla sohbet eden ve manastır tarihi hakkında bilgiler veren bir keşiş bulunmaktadır.

Monastery of Varlaam, Meteora’daki aktif olan 6 manastırdan biri ve Meteora’nın en büyük ikinci manastırıdır. 1988 yılından beri UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Günümüzde de bir müzeye ev sahipliği yapmaktadır.

Monastery of Varlaam, Nisan – Ekim ayları boyunca Cuma günleri hariç haftanın her günü 09:00 – 16:00; Kasım – Mart ayları boyunca Perşembe ve Cuma haricinde 09:00 – 16:00 arasında hizmet vermektedir. Monastery of Varlaam giriş ücreti kişi başı 3 euro’dur.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Yunanistan Vizesi

Yunanistan’a seyahat etmeyi planlayanların, Schengen vizesine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Schengen vizesine sahip olanlar, Yunanistan’a 180 gün içerisinde en fazla 90 gün olmak kaydıyla seyahat edebilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Club Zonal Sinchi Roca nerededir?

Club Zonal Sinchi Roca, Peru’nun Lima şehrinde yer almaktadır. Lima’nın Comas Bölgesi’nde bulunan bu park, eğlenceli aktiviteleriyle ünlüdür.

Parkın içerisinde hangi aktiviteler vardır?

Yüzme, futbol, voleybol, tenis gibi sporların yanı sıra bisiklet sürmek ve piknik yapmak  için de alanlar bulunmaktadır. Ziyaretçiler bu parkta, oldukça eğlenceli zamanlar geçirebilmektedir.