Tarihi Mahkeme Salonu Nuremberg Mahkemeleri

Önceki
Nuremberg Mahkemeleri

Nuremberg Mahkemeleri

Sonraki
18 dk'lık okuma
262 kişi okudu

Nuremberg Trials, Almanya’nın Nürnberg şehrinde yer alan ve günümüzde şehrin Adalet Sarayı olarak hizmet veren tarihi bir yapıdır. Nazi savaş suçlularının bu binada yargılanması ve tarihin en kritik duruşmalarından birinin yapılması nedeniyle dünya çapında büyük ilgi çekmektedir. II. Dünya Savaşı sonrasında görülen davaların ardından, 1 Ekim 1948 yılında açıklanan kararlar “Nürnberg Kararları” olarak ün kazanmıştır.

Tarihe Tanıklık Eden Yapı: Nuremberg Trials

Nuremberg Trials, Nazi savaş suçlularının yargılanması nedeniyle büyük bir öneme sahiptir. 1945 ile 1949 tarihleri arasında yapılan duruşmaların her biri, Nuremberg Trials’de gerçekleşmiştir. Binanın seçilmesindeki ana gerekçe ise bölgenin ve yapının savaştan en az etkilenen yerler arasında bulunmasıdır. 1909 yılında yapımına başlanan ve günümüzde Nürnberg Adalet Sarayı olarak kullanılan mahkeme alanları, 1916 yılında tamamlanmıştır.

Tarihi kararların verildiği mahkeme salonunun numarası ise 600’dür.

2008 yılında yapılan özel yenileme çalışmalarıyla birlikte Nuremberg Trials’de bir sergi alanı oluşturulmuştur. Sergide, yargılanma döneminde çekilen fotoğraflar, evraklar, resmi bilgiler ve kararlara yer verilmektedir. Ziyaretçiler, Nuremberg Trials’de bu resmi bilgilere ulaşarak tarihi olayları daha detaylı bir şekilde öğrenebilmektedir.

Nuremberg Trials’in ana bölgesi olan 600 numaralı salon, 2020 yılına kadar aktif bir şekilde kullanılmıştır. Ancak 1 Mart 2020 tarihinde alınan karar ile birlikte mahkeme salonunun kullanılması iptal edilmiş, salon ve sergi alanları turistik gezilere açılmıştır. Böylece tarihi yargılamaların yapıldığı bölgenin görülmesi, tarihi atmosferin hissedilebilmesi adına ziyaretçilere daha fazla zaman tanınmıştır.

Nuremberg Trials Ziyareti Öncesinde Bilinmesi Gerekenler

Nuremberg Trials’in yer aldığı bina, tarihi bir öneme sahip olsa da günümüzde aktif olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle de mahkeme salonuna erişim, zaman zaman güvenlik amacıyla kısıtlanabilmektedir. Duruşmaların hafta içi yapılmaması sayesinde ziyaretçi erişimine Salı günleri hariç her gün izin verilmektedir. Mahkeme ziyaretleri, saat 09.00 ile 18.00 arasında yapılabilmektedir. Cumartesi ve Pazar günleri ise açılış saati 10.00’dur. Nuremberg Trials, 24 Aralık Noel Arifesi ve 25 Aralık Noel günü kapatılmaktadır. 3 Ekim Alman Birliği Günü gibi özel günlerde ise 10.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet verilmektedir.

Nuremberg Trials girişlerinde, 15 yaş ve üzeri çocuklar için ücret alınmaktadır. Giriş ücreti ise 6 Euro olarak belirlenmiştir. kalabalık aileler için özel biletler de bulunmaktadır. Aile ile Nuremberg Trials’in ziyaret edilmek istenmesi halinde, 2 yetişkin ve 18 yaşından küçük 3 çocuk için 12.50 Euro karşılığında bilet satın alınabilmektedir.

Sergiyi gezmek ve mahkeme salonunu görmek için yaklaşık 2.5 saatlik bir zamanın ayrılması önerilmektedir.

Nuremberg Trials’i 14 yaşından küçük çocukların ziyaret etmesi önerilmemektedir. Özellikle tarihi olayları bilmeyen küçük yaştaki çocukların gelişimi için bu detaya dikkat edilmesi istenmektedir. Ancak ziyaretlerde 14 yaş altının girişine engel olabilecek bir düzenleme bulunmamaktadır. 14 yaş altı çocukların ziyaretlerinde durumun ailelerin sorumluluğunda olduğu bildirilmektedir. Yapı içerisinde kafe ve restoran gibi yerler bulunmadığından dolayı, kişilerin yanlarında su gibi ihtiyaçlarını karşılayacak içecekler bulundurulması önerilmektedir.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Almanya Vizesi

Almanya’ya gitmek isteyen bordo pasaport hamillerinin, yetkili konsolosluklara vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra yeşil, gri ve diplomatik pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf tutulmuştur. Vize müracaatları, kişilerin ikamet ettikleri şehre göre değişmek kaydıyla İzmir, İstanbul ve Ankara’dan yapılabilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Piccadilly Circus nerededir?

Regent Caddesi ile Green Park'a doğru uzanan Piccadilly Caddesi’nin kavşağı olan Piccadilly Circus, İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Westminster semtinde yer almaktadır.

Piccadilly Circus’taki en dikkat çekici yapı nedir?

Piccadilly Circus'un ortasında yer alan Shaftesbury Anıt Çeşmesi ve çeşmenin üzerinde yer alan Eros heykeli bu kavşağın en ikonik yapıları olarak nitelendirilmektedir.

Piccadilly Circus ne ile tanınmaktadır?

Piccadilly Circus, günümüzde Londra'nın başlıca alışveriş caddelerinden biri olarak kabul edilmekte ve birçok ünlü mağazaya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca bünyesinde bulunan pek çok pub, kulüp ve bar ile eğlencenin de merkezidir. Bunlara ek olarak dünyanın en popüler müzikallerinden bazılarının sahnelendiği çok sayıda tiyatro da Piccadilly Circus’a oldukça yakındır.

Piccadilly Circus ziyareti için en uygun zaman nedir?

Piccadilly Circus, günün her saati oldukça canlı ve eğlencelidir. Fakat özellikle binaları süsleyen ışıklı reklam tabelalarının net bir şekilde görüldüğü akşam saatlerinde kavşak, büyüleyici bir görünüme sahip olmaktadır.

Piccadilly Circus ismini nereden almıştır?

17. yüzyılın başlarında terzi Robert Baker, saygın kişilerin boyunlarına taktığı “piccadilis” isimli giysileri Piccadilly Hall'dan satın almıştır. Piccadilly Circus ismi ise buradan gelmektedir.

Piccadilly Circus’taki en ünlü yerler nerelerdir?

Piccadilly Circus, alışveriş denince ilk akla gelen yerlerdendir. Kavşakta yer alan en popüler alışveriş mağazaları ise Lilywhites ve Fortnum & Mason’dur. Dünyaca ünlü müzikallerinin sahnelendiği; Prince of Wales, Leicester Square, Her Majesty’s ve Prince Edward tiyatroları ise bölgedeki diğer ünlü cazibe merkezlerindendir.

Piccadilly Circus neden çok önemlidir?

Piccadilly Circus, merkezi konumu ile Londra’nın en ünlü eğlence ve alışveriş mekânlarına ev sahipliği yapmaktadır. 1819 yılında kurulan Piccadilly Circus, günümüzde yerli ve yabancı pek çok turistin gözdesidir.

Piccadilly Circus ne zaman yapılmıştır?

Piccadilly Circus, Kral IV. George tarafından 1819 yılında yaptırılmıştır. Günümüzde Londra’nın en popüler yerleri arasındadır.