Leipzig Yöresel Yemekleri

Bachtaler and Bachtorte

Bachtaler and Bachtorte

Bachtaler and Bachtorte; Alman besteci Bach’ın ölümünün 25. yılında, Leipzigli şekerlemeci Rene Kandler tarafından yapılmış geleneksel lezzetlerdir. Bachtaler, taze krema ve ganajla doldurulmuş bir çikolatadır. Bachtorte ise çikolatada kullanılan malzemelerle hazırlanan kektir. Her iki lezzet bir arada ve özellikle kahve ile birlikte ikram edilmektedir. Bachtaler and Bachtorte’yi tatmak için Leipzig’de bulunan Cafe Kandler tavsiye edilmektedir.

Gose

Gose

Gose, genellikle tuz ile demlenen ve içine kişniş katılan Leipzig birasıdır. 15. yüzyıldan bu yana Leipzig’de üretilen Gose, hafif ekşi tadı ve meyve aroması ile oldukça lezzetli bir içecektir. 19. yüzyılda büyük bir popülarite yakalayan bira, Leipzig’e “Gose Şehri” unvanını kazandırmıştır. Özellikle peynir, deniz ürünleri ve kümes hayvanlarıyla hazırlanmış yemeklerle tüketilen Gose’u tatmak isteyenlerin, Leipzig’de Drogerie isimli restorana uğramaları önerilmektedir.

Leipzig Lark Cake

Leipzig Lark Cake

Leipzig lark cake; kayısı reçeli ve brendi ile hazırlanan, geleneksel ve tatlı bir kiştir. Orijinalinde kuş şeklinde yapılan bu tatlı; eskiden Leipzig’de çok fazla kuş eti tüketilmesi ve 19. yüzyılda ötücü kuş avcılığının yasaklanması ile ortaya çıkmıştır. İlk kez Leipzigli bir fırıncı tarafından yapılan bu lezzetin, günümüzde Epicerie Petite Marieke isimli mekanda tadılması tavsiye edilmektedir.

Leipzig Linden-Taler

Leipzig Linden-Taler

Leipzig linden-taler; ilk kez tatlıcı Wilfried Opitz tarafından yapılan ve Leipzig adının kutlanması amacıyla hazırlanan bir çikolatadır. Bu geleneksel lezzet, şehir için çikolatadan daha fazlasını ifade etmektedir. Şehrin tanıtım broşürlerinde dahi kullanılan Leipzig linden-taler, hediyelik eşya olarak da satılmaktadır. Leipzig’in tüm marketlerinde bulunan bu lezzeti denemek isteyenlere, Kaufland ya da Ali Baba isimli mekanlar tavsiye edilmektedir.

Leipziger Allasch

Leipziger Allasch

Leipziger allasch, ilk kez 1823 yılında ve Blanckenhagen ailesi tarafından üretilmiş kimyon likörüdür. Alkol oranı hayli yüksek olan bu likör, genellikle yemeklerin ardından sindirimi kolaylaştırmak amacıyla tüketilmektedir. Yoğun bir kimyon ve şeker aroması bulunan likörün, olabildiğince soğuk servis edilmesi gerekmektedir. Bu lezzeti denemek isteyenlere ise 100 yıllık tarihi ile büyüleyici bir mekan olan Ratskeller’e uğramaları önerilmektedir.

Leipziger Allerlei

Leipziger Allerlei

Leipziger allerlei, Leipzig’in en ünlü yöresel lezzetidir. Karnabahar, havuç, kuşkonmaz, bezelye ve morel mantarı gibi sebzelerden yapılan Leipziger allerleinin içerisine; tereyağında kızartılmış küçük ekmekli köfteler ve maydanoz da eklenmektedir. Napolyon işgali sırasında yoksullaşma imajı çizmek için yapıldığı rivayet edilen bu yemeği tatmak isteyenlere, 1538 yılında açılan Auerbachs Keller isimli restoran tavsiye edilmektedir.

Leipziger Rabchen

Leipziger Rabchen

Leipziger rabchen, Alman edebiyatçı Goethe’nin en sevdiği tatlı olarak bilinen ve Leipzig’e özgü yöresel bir lezzettir. Badem ezmesi ile doldurulmuş kuru eriklerle hazırlanan tatlı, tarçınlı şekerle kaplanmakta ve üzerine özel bir muhallebi dökülerek sıcak servis edilmektedir. 300 yıllık tarihi ile Leipzig’in gurur kaynaklarından biri olan Leipziger rabcheni denemek isteyenler, mutlaka Cafe Corso’ya gitmelidir.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Almanya Vizesi

Almanya’ya gitmek isteyen bordo pasaport hamillerinin, yetkili konsolosluklara vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra yeşil, gri ve diplomatik pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf tutulmuştur. Vize müracaatları, kişilerin ikamet ettikleri şehre göre değişmek kaydıyla İzmir, İstanbul ve Ankara’dan yapılabilmektedir.