Bremen Yöresel Yemekleri

Bremer Bier

Bremer Bier

1200 yılından beri Bremen’de üretilen Bremer bier, 1. sınıf malt kullanılarak hazırlanmaktadır. Aynı zamanda 1516 yılında çıkarılan Alman Saflık Yasası’na uygun şekilde demlenmektedir. 13. yüzyıldan bu yana Kuzey Almanya’da oldukça popüler olan Bremer bier, kolay içimli olması nedeniyle tercih edilmektedir. Bremer bier satın almak ve tatmak isteyenlerin, Bremer Braumanufaktur bira fabrikasına mutlaka uğramaları önerilmektedir.

Bremer Braunkohl

Bremer Braunkohl

Bremer Braunkohl; lahana, karabuğday tohumu, yulaf ezmesi, tuz ve şekerle hazırlanan geleneksel bir Bremen yemeğidir. İçerisine tavuk, kaz ya da domuz yağı da konulmaktadır. Özellikle kış aylarında yapılan Bremer Braunkohl, genellikle sosis ile birlikte servis edilmektedir. Bu lezzetli yemeği tatmak isteyenlere, Beck’s in’n Snoor isimli restoranı ziyaret etmeleri önerilmektedir.

Bremer Klaben

Bremer Klaben

Bremer klaben, meyve ve kuruyemişlerle yapılan geleneksel bir kektir. Bremen mutfağının spesiyali olan Bremer klaben, 16. yüzyıldan bu yana şehirde yapılmaktadır. Hamurunda kuru üzüm ile badem gibi kuruyemişler, portakal ve limon kabuğu bulunmaktadır. Bremen’de özellikle Paskalya döneminde yapılan Bremer klaben, şehrin en özel tatlı tarifidir. Cafe Knigge, bu eşsiz tarifi en iyi yapan mekanlardan biridir.

Knipp

Knipp

Knipp, domuz ya da sığır eti kullanılarak yapılan Bremen’e özgü yöresel bir sosistir. Soğan, yulaf, yenibahar, çeşitli otlar ve baharatlar kullanılarak hazırlanan knipp; tereyağında kızartıldığında muhteşem bir kahvaltılık olmaktadır. Kızartılmış beyaz ya da kepekli ekmek, turşu, elma püresi ve patates kızartması ile servis edilen knipp, şehirde en çok tüketilen yöresel lezzetlerdendir. Bu eşsiz lezzetin, Bremen’deki Kleiner Olymp restoranında denenmesi önerilmektedir.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Almanya Vizesi

Almanya’ya gitmek isteyen bordo pasaport hamillerinin, yetkili konsolosluklara vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra yeşil, gri ve diplomatik pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf tutulmuştur. Vize müracaatları, kişilerin ikamet ettikleri şehre göre değişmek kaydıyla İzmir, İstanbul ve Ankara’dan yapılabilmektedir.