Kiev’in Doğal Cazibesi A.V. Fomin Botanik Bahçesi

A.V. Fomin Botanik Bahçesi

A.V. Fomin Botanik Bahçesi

0 dk'lık okuma
54 kişi okudu
Popüler Kiev Turları

A.V. Fomin Botanik Bahçesi, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunmaktadır. Ukrayna’nın en eski botanik bahçelerinden biri olarak dikkat çeken bu cazibe merkezinin açılması için çalışmalar 1834 yılında başlatılmıştır. 1839 yılında Kiev Üniversitesi tarafından kurulan botanik bahçe, ünlü Kırmızı Üniversite Binası’nın arkasında açılmıştır. Tamamı 22.5 hektarlık bir alana yayılan bahçe, 143’ü nadir olmak üzere 8.000’den fazla farklı bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. A.V. Fomin Botanik Bahçesi, yalnızca etkileyici bitki türleri ile değil aynı zamanda sahip olduğu huzurlu atmosferi ile de sakin ve keyifli bir gün geçirmek isteyenler için ideal bir duraktır. 

A.V. Fomin Botanik Bahçesi Hakkında Merak Edilenler ve Giriş Bilgileri

A.V. Fomin Botanik Bahçesi’nin ismi, ünlü bilim insanı Alexander Fomin’den gelmektedir. Alexander Fomin, İkinci Dünya Savaşı sırasında nadir bitki türlerini, kendi imkânlarıyla kurmuş olduğu serasında saklayarak yok olmaktan kurtarması ile tanınmaktadır. A.V. Fomin Botanik Bahçesi, bilimsel alan ve park kısmı olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Park alanı her zaman ziyarete açıktır ve özellikle yaklaşık 40 türü bulunan çiçekli manolyaların açtığı ilkbahar aylarında pek çok turisti ağırlamaktadır. 

A.V. Fomin Botanik Bahçesi bugün sadece bir araştırma kurumu değil, aynı zamanda Kiev’in gerçek bir simgesidir. Çok sayıda öğrencinin pratik yaptığı bu bahçeye, ziyaretçiler ise büyüleyici bitki türlerinin güzelliğini görmek için gitmektedir. 

A.V. Fomin Botanik Bahçesi’nin park bölümü 24 saat açıktır ve ziyaret etmek ücretsizdir. Bilimsel bölüm ise 10.00, 13.00 ve 15.00’de birer saatliğine açılmaktadır. Giriş ücretleri yetişkinler için 20, çocuklar için ise  10 UAH olarak belirlenmiştir.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Sıkça Sorulan Sorular

Piccadilly Circus nerededir?

Regent Caddesi ile Green Park'a doğru uzanan Piccadilly Caddesi’nin kavşağı olan Piccadilly Circus, İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Westminster semtinde yer almaktadır.

Piccadilly Circus’taki en dikkat çekici yapı nedir?

Piccadilly Circus'un ortasında yer alan Shaftesbury Anıt Çeşmesi ve çeşmenin üzerinde yer alan Eros heykeli bu kavşağın en ikonik yapıları olarak nitelendirilmektedir.

Piccadilly Circus ne ile tanınmaktadır?

Piccadilly Circus, günümüzde Londra'nın başlıca alışveriş caddelerinden biri olarak kabul edilmekte ve birçok ünlü mağazaya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca bünyesinde bulunan pek çok pub, kulüp ve bar ile eğlencenin de merkezidir. Bunlara ek olarak dünyanın en popüler müzikallerinden bazılarının sahnelendiği çok sayıda tiyatro da Piccadilly Circus’a oldukça yakındır.

Piccadilly Circus ziyareti için en uygun zaman nedir?

Piccadilly Circus, günün her saati oldukça canlı ve eğlencelidir. Fakat özellikle binaları süsleyen ışıklı reklam tabelalarının net bir şekilde görüldüğü akşam saatlerinde kavşak, büyüleyici bir görünüme sahip olmaktadır.

Piccadilly Circus ismini nereden almıştır?

17. yüzyılın başlarında terzi Robert Baker, saygın kişilerin boyunlarına taktığı “piccadilis” isimli giysileri Piccadilly Hall'dan satın almıştır. Piccadilly Circus ismi ise buradan gelmektedir.

Piccadilly Circus’taki en ünlü yerler nerelerdir?

Piccadilly Circus, alışveriş denince ilk akla gelen yerlerdendir. Kavşakta yer alan en popüler alışveriş mağazaları ise Lilywhites ve Fortnum & Mason’dur. Dünyaca ünlü müzikallerinin sahnelendiği; Prince of Wales, Leicester Square, Her Majesty’s ve Prince Edward tiyatroları ise bölgedeki diğer ünlü cazibe merkezlerindendir.

Piccadilly Circus neden çok önemlidir?

Piccadilly Circus, merkezi konumu ile Londra’nın en ünlü eğlence ve alışveriş mekânlarına ev sahipliği yapmaktadır. 1819 yılında kurulan Piccadilly Circus, günümüzde yerli ve yabancı pek çok turistin gözdesidir.

Piccadilly Circus ne zaman yapılmıştır?

Piccadilly Circus, Kral IV. George tarafından 1819 yılında yaptırılmıştır. Günümüzde Londra’nın en popüler yerleri arasındadır.