Sorunsuz Pakistan Vize Başvurusu için Tüm Bilgiler

Pakistan Vizesi

Pakistan Vizesi

6 dk'lık okuma
56 kişi okudu

Turistik vize başvurusunun onay almasıyla birlikte bordo pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, kolaylıkla Pakistan’ı ziyaret edebilmektedir. Gri, yeşil ya da siyah pasaport sahibi olan vatandaşlar ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmama koşuluyla turist vizesi olmadan seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Tatil vizesi için Türkiye’de yer alan Pakistan konsolosluklarına ve büyükelçiliklerine başvuru yapılmalıdır. Gerekli belgeler ile eksiksiz bir şekilde yapılan tur vizesi başvurusu yaklaşık 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 

Pakistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pakistan vize istiyor mu sorusunun yanıtı evettir. Bordo pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, seyahat amacı fark etmeksizin vize almak zorundadır. Gri, yeşil ya da siyah pasaport hamili ziyaretçiler ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizesiz bir şekilde seyahat edebilmektedir. Fakat bu süreyi aşan seyahatler için vize başvurusunda bulunulmalıdır. 

Pakistan vizesinin iki tipi mevcuttur. C tipi vize kısa süreli, D tipi vize ise uzun süreli seyahatler için tercih edilmektedir. Pakistan vizesi başvurusu için ziyaretçilerin karşısına üç seçenek çıkmaktadır. Pakistan konsolosluklarına randevu alarak şahsen başvuruda bulunmak mümkündür. Konsolosluklar tarafından belirlenen belgeler ile randevu günü konsolosluklara müracaat edilmektedir. 

Vize başvurularını şahsen gerçekleştiremeyecek olanlar ise yetkili vize merkezlerinden yardım alabilmektedir. Bu aracı firmalar, tüm işlemleri başvuru sahibi adına yapmaktadır. Fakat parmak izi işlemine ya da mülakata girecek ziyaretçilerin yine şahsen konsolosluklara gitmesi gereklidir. 

Ülkeyi sadece turistik amaçla ziyaret edecek kişiler, e-vize uygulamasıyla da başvuruda bulunabilmektedir. Pakistan e-vize, ülkeye 30 günlük seyahat imkânı tanıyan bir belgedir. Geçerlilik süresi ise veriliş tarihi itibariyle 90 gündür. Sadece turistik amaçlar için kullanılan bu vize türü, online olarak kolayca alınabilmektedir. Başvuruda verilmesi gereken belgeler, pdf halinde sisteme yüklenmektedir. Pakistan seyahatine çıkmak isteyen ziyaretçiler, bu seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilmektedir. 

Pakistan Vizesi için Gerekli Evraklar

Pakistan vizesi için gerekli evrakların eksiksiz olması başvurunun en önemli noktasıdır. Vize başvuruları online olarak ya direk konsolosluklardan gerçekleşebilmektedir.Yapılan müracaat sırasında gerekli olan evraklar şu şekildedir;

  • En az iki sayfa boş olan ve 6 ay geçerli olan bir pasaport

  • İngilizce ve Türkçe olarak doldurulmuş Pakistan vize başvuru formu

  • 6 aydan eski olmayan 3,5 x 4,5 cm ebatlarında biyometrik fotoğraf

  • Seyahati kanıtlar nitelikte rezervasyon belgeleri 

  • Yolculuğu karşılayabilecek maddi duruma sahip olunduğunu kanıtlamak adına banka hesap dökümü 

  • Seyahat sağlık sigortası

  • Seyahat amacı fark etmeksizin davetiye mektubu 

  • Nüfus kayıt örneği 

  • Arkalı ve önlü kimlik fotokopisi

E-vize başvuru için gerekli olan belgeler ise şu şekildedir;

  • Elektronik olarak doldurulan vize başvuru formu 

  • Renkli olarak taranmış pasaport 

  • Elektronik biyometrik fotoğraf

  • Konaklama ve seyahat belgelerinin pdf şeklinde dökümleri 

Her iki başvuruda da bu evrakların eksiksiz olarak konsolosluklara iletilmesi zorunludur. Aksi bir durumda konsolosluk ek belge talebinde bulunarak başvuru sonucunu geciktirmekte ya da olumsuz bir yanıt vermektedir. 

Vize Randevusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pakistan vizesi nasıl alınır yanıtının ilk aşaması randevu almaktır. Eğer e-vize sistemi kullanılmadan başvuru gerçekleştirilecekse, hangi tür vize olursa olsun randevu alınması zorunludur. Ziyaretçi vize işlemlerini, şahsen ya da yetkilendirilen aracı firmalardan yardım alarak yapabilmektedir. Seyahat işlemlerinin aksamaması adına, resmî tatillerde konsoloslukların hizmet vermediğini unutmamak gereklidir. 

D tipi vize başvurularında konsolosluklar, mülakat ve parmak izi işlemi yapmaktadır. Bu gibi durumlarda ziyaretçinin randevuya şahsen gitmesi, vizenin olumlu sonuçlanması için zorunludur. Mülakat sırasında, dürüstlüğü ölçmek adına sorular yöneltilmektedir. Sorulara verilen doğru cevaplar, vize sonucunun yüksek oranda olumlu sonuçlanmasına neden olabilmektedir. 

Pakistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Pakistan vizesi kaç günde çıkar sorusunun yanıtı başvuru işlemleri sonrasında merak merak edilenler arasındadır. Vize talepleri genellikle, 7 ile 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Resmî tatillerde konsoloslukların hizmet vermemesinden dolayı bu süre daha da uzayabilmektedir. Bunun yanı sıra D tipi vize başvurularında incelenecek ve talep edilecek daha fazla belgenin bulunması ya da mülakat çağrısı gibi durumlar yine işlemin sonuçlanma sürecini etkilemektedir. Turist vizesi için seyahatten en geç 15, D tipi vizeler için ise 1 ay öncesinden başvuru yapılmalıdır.

Pakistan Vize Masrafları

Pakistan vize ücreti, seyahat amacına ve giriş sayısına göre farklılık göstermektedir. Vize harç ücretleri şu şekildedir; 

  • turistik vize 140 dolar 

  • turistik e-vize 200 dolar 

  • ticari vize 210 dolar

  • çalışma vizesi 210

  • özel ziyaret vizesi 140 dolar

  • eğitim vizesi 150 dolar 

  • 1 yıllık çok girişli ticari vize 320 dolar

  • 1 yıllık çok girişli çalışma vizesi 320 dolar

Başvurulacak vize türüne göre belirlenen ücretler, konsoloslukların verdiği banka hesaplarına yatırılmalıdır. Aynı zamanda parmak izi uygulaması ve biyometrik fotoğraf çekimi için de ek ödeme talep edilebilmektedir. Ücreti ödenmeyen başvurular olumsuz sonuçlanmaktadır. 

Pakistan Vize Reddi Halinde Yapılacaklar

Sık sık rastlanan bir durum olmasa da Pakistan vize başvurusu, evrakların eksik ve çelişkili olması ya da kişinin güven vermemesi gibi sorunlardan dolayı olumsuz sonuçlanabilmektedir. Reddedilen başvurular bir mektup ile bildirilmektedir. Kişi, sorunu ortadan kaldırarak tekrardan vize talebinde bulunabilmektedir. Ayrıca yeniden yapılan müracaatlarda, vize harç ücretinin yatırılması zorunludur. 

Pakistan Vize Başvuru Yerleri ve Bilgiler

Türkiye’de yer alan Pakistan konsolosluklarına ya da büyükelçiliklerine müracaat edilerek, vize işlemleri başlatılabilmektedir. Pakistan konsoloslukları ve büyükelçilikleri şu şekildedir;

  • Pakistan Ankara Büyükelçiliği 

Adres: Gaziosmanpaşa, İran Cd. No:37, 06700 Çankaya/Ankara

Telefon: +90 (312) 427 14 10

Yetki Alanı: Ankara ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları tüm vize işlemlerini Ankara Büyükelçiliği’nde gerçekleştirebilmektedir. 

  • İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu

Adres: Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokak, No.2, 34330, 4. Levent, Beşiktaş/İstanbul

Telefon: +90 (212) 324 91 54

Yetki Alanı: İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu, Türkiye’deki tüm illere hizmet vermektedir. 

  • Pakistan İzmir Fahri Konsolosluğu 

Adres: 2823 Sokak, No: 133/A Halkapınar / İzmir

Telefon: +90 (232) 459 16 16

Yetki Alanı: Pakistan Fahri Konsolosluğu, İzmir ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşlarının işlemlerini gerçekleştirmektedir. 

  • Pakistan Bursa Fahri Konsolosluğu

Adres: Ipekis Mensucat T.A.S. Demirtaş Organize San. Bölgesi Mustafa Karaer Cad.No:33 Bursa

Telefon: +90 (224) 261 00 40

Yetki Alanı: Bursa ve çevre iller 

  • Pakistan Adana Fahri Konsolosluğu 

Adres: Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ülcaz Apt. No:62 K:1 D:1 Seyhan/Adana

Telefon: +90 (322) 458 38 36

Yetki Alanı: Adana ve çevre iller 

Sevdiklerinizle Paylaşın

Sıkça Sorulan Sorular

Club Zonal Sinchi Roca nerededir?

Club Zonal Sinchi Roca, Peru’nun Lima şehrinde yer almaktadır. Lima’nın Comas Bölgesi’nde bulunan bu park, eğlenceli aktiviteleriyle ünlüdür.

Parkın içerisinde hangi aktiviteler vardır?

Yüzme, futbol, voleybol, tenis gibi sporların yanı sıra bisiklet sürmek ve piknik yapmak  için de alanlar bulunmaktadır. Ziyaretçiler bu parkta, oldukça eğlenceli zamanlar geçirebilmektedir.