Bağımsızlığa Giden Acı Yol: Seodaemun Hapishanesi Tarih Salonu

Seodaemun Hapishanesi Tarih Salonu

Seodaemun Hapishanesi Tarih Salonu

1 dk'lık okuma
42 kişi okudu
Popüler Seul Turları

Seodaemun Prison History Hall, Güney Kore’nin Seul şehrinde yer almaktadır. 1908 yılında, Japon sömürge döneminde bağımsızlık için mücadele eden Korelileri tutsak etmek için hapishane olarak inşa edilmiştir. 1992 yılından beri Seodaemun Bağımsızlık Meydanı’nın içerisinde müze olarak hizmet vermektedir.

Seodaemun Prison History Hall’un Hüzünlü Tarihi

Seodaemun Prison History Hall, 1908 yılında Gyeongseong Gamok ismiyle açılmıştır. 1923 yılında ise bugünkü adını almıştır. Bağımsızlık mücadelesinin lideri Kim Koo, 1911 yılında burada tutsak edilmiştir. 1919 yılındaki 1 Mart  Hareketi’nin organizatörü Ryu Gwansun da bu hapishanede mahkum edilmiş ve işkence edilerek öldürülmüştür. 1945 yılında Japonya’nın teslim olmasının ardından Güney Kore özgürlüğe kavuşmuştur. Böylece mekân Seul Hapishanesi olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1961-1967 yılları arasında Seul Islah Enstitüsü, 1967-1987 yılları arasında ise Gözaltı Merkezi olarak kullanılan yapı, 1992 yılına kadar kapalı kalmıştır.

Seodaemun Prison History Hall, 1992 yılından itibaren Seodaemun Bağımsızlık Parkı içerisinde müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Hapishanede bulunan on beş binanın yedisi tarih anıt olarak korunmaktadır. Bu binalarda sömürge döneminde hapsedilen insanların bilgileri sergilenmektedir. Aynı odalarda zaman zaman anma etkinlikleri de düzenlenmektedir

Seodaemun Prison History Hall, pazartesi hariç haftanın her günü açıktır. Mart - ekim ayları arasında 09.30 - 18.00, kasım - şubat aralığında ise 09.30 - 17.00 saatleri içinde hizmet vermektedir. Giriş ücretleri yetişkinler için 3000; 13 - 18 yaş arası için 1500; 7-12 yaş arası için ise 1000 KRW’dir. 7 yaş altı ve 65 yaş üstü için girişler ücretsizdir.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Sıkça Sorulan Sorular

Piccadilly Circus nerededir?

Regent Caddesi ile Green Park'a doğru uzanan Piccadilly Caddesi’nin kavşağı olan Piccadilly Circus, İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Westminster semtinde yer almaktadır.

Piccadilly Circus’taki en dikkat çekici yapı nedir?

Piccadilly Circus'un ortasında yer alan Shaftesbury Anıt Çeşmesi ve çeşmenin üzerinde yer alan Eros heykeli bu kavşağın en ikonik yapıları olarak nitelendirilmektedir.

Piccadilly Circus ne ile tanınmaktadır?

Piccadilly Circus, günümüzde Londra'nın başlıca alışveriş caddelerinden biri olarak kabul edilmekte ve birçok ünlü mağazaya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca bünyesinde bulunan pek çok pub, kulüp ve bar ile eğlencenin de merkezidir. Bunlara ek olarak dünyanın en popüler müzikallerinden bazılarının sahnelendiği çok sayıda tiyatro da Piccadilly Circus’a oldukça yakındır.

Piccadilly Circus ziyareti için en uygun zaman nedir?

Piccadilly Circus, günün her saati oldukça canlı ve eğlencelidir. Fakat özellikle binaları süsleyen ışıklı reklam tabelalarının net bir şekilde görüldüğü akşam saatlerinde kavşak, büyüleyici bir görünüme sahip olmaktadır.

Piccadilly Circus ismini nereden almıştır?

17. yüzyılın başlarında terzi Robert Baker, saygın kişilerin boyunlarına taktığı “piccadilis” isimli giysileri Piccadilly Hall'dan satın almıştır. Piccadilly Circus ismi ise buradan gelmektedir.

Piccadilly Circus’taki en ünlü yerler nerelerdir?

Piccadilly Circus, alışveriş denince ilk akla gelen yerlerdendir. Kavşakta yer alan en popüler alışveriş mağazaları ise Lilywhites ve Fortnum & Mason’dur. Dünyaca ünlü müzikallerinin sahnelendiği; Prince of Wales, Leicester Square, Her Majesty’s ve Prince Edward tiyatroları ise bölgedeki diğer ünlü cazibe merkezlerindendir.

Piccadilly Circus neden çok önemlidir?

Piccadilly Circus, merkezi konumu ile Londra’nın en ünlü eğlence ve alışveriş mekânlarına ev sahipliği yapmaktadır. 1819 yılında kurulan Piccadilly Circus, günümüzde yerli ve yabancı pek çok turistin gözdesidir.

Piccadilly Circus ne zaman yapılmıştır?

Piccadilly Circus, Kral IV. George tarafından 1819 yılında yaptırılmıştır. Günümüzde Londra’nın en popüler yerleri arasındadır.